Wandelvakantie Luxemburg

Route en voorbereiding

Na 7 jaar fietsvakanties zijn we toe aan iets anders. We zouden allebei graag eens naar Groenland willen. Omdat daar bijna geen wegen zijn, is fietsen niet te doen. Daarom gaan we dit jaar wandelen, met volle bepakking. We gaan de Arctic Circle Trail lopen van Kangerlussuaq naar Sisimiut, een tocht van zo'n 160 km langs de poolcirkel waar we wel 11 tot 13 dagen over gaan doen. Onderweg moeten we wildkamperen en voor de hele route eten meesjouwen. Om deze expeditie te kunnen volbrengen, moet er wel getraind worden. De hele winter hebben we al veel gelopen met en zonder rugzak. Om eens echt goed te oefenen gaan we 6 dagen naar Luxemburg om daar met de zware rugzakken te gaan lopen.

We hebben de afgelopen maanden een hele nieuwe uitrusting moeten aanschaffen, met als belangrijkste onderdelen, goede rugzakken van Lowe Alpine en goede hoge wandelschoenen van Lowa. Ook hebben we een nieuwe tent gekocht die wat lichter is dan onze fietstent. De Lightwave T2 Trek, een erg mooie tunneltent. Met toch voldoende ruimte in de voortent om de rugzakken in te zetten. Verder hebben we een Primus multifuel brander gekocht, die kunnen we nu ook uittesten. En hoewel we wat 'allergisch' zijn voor Nordic walking, hebben we ook wandelstokken gekocht. Deze bewijzen hun dienst zeker met een zware rugzak op. Ik zou ze niet meer willen missen, vooral in heuvelachtig gebied zijn ze erg handig. Ze ontlasten ook je gewrichten wat en je hebt er veel steun aan.

We gaan met de auto naar Vianden en daar beginnen we aan onze wandeling. De auto hebben we op een gratis parkeerplaats gezet dichtbij het kerkhof. Hier is het lekker rustig en dus durven we het wel aan om hem 6 dagen achter te laten.

Wat de route betreft volgen we grote delen van de GR 5, gemarkeerd met gele bollen

Google map van onze route
Grotere kaart weergeven

 

 

 

 

HOME VORIGE VOLGENDE